top of page

Gaston Burssens. Alles is mogelijk in een gedicht

Verzamelde verzen 1914-1965

Gaston Burssens. Alles is mogelijk in een gedicht

Burssens is een mythe. De grote vriend van Paul van Ostaijen was tijdens zijn leven een miskend genie. Postuum werd hij bevorderd tot onbekend genie. Dankzij "Alles is mogelijk in een gedicht" kunnen we Burssens eindelijk herontdekken. Wat een opluchting. Gaston is er weer!
Iedereen zal in dit boek een aanleiding vinden om enthousiast te zijn, om te lezen en te blijven lezen, om Gaston Burssens nooit meer te vergeten. Maak kennis met de monumentale Burssens: 1120 bladzijden, 1851 gram, tal van niet eerder gepubliceerde gedichten, een uitgebreid nawerk, indices, gebonden luxe-uitgave met leeslint...
"Alles is mogelijk in een gedicht" gaat ook over alles, van de loopgraven tot Marilyn Monroe, van extase tot kolder, van Nietzsche tot Chanel, van schaamteloze belijdenissen tot emotionele oplichterij, van Denderwindeke tot Congo, van Vlaamse onafhankelijkheid tot de dood van God. Het verhaal achter deze gedichten is het verhaal van de twintigste eeuw, van de moderne mens, met alle tegenstrijdigheden en gruwelen. Politiek, wereld en literatuur gaan bij Burssens hand in hand.

bottom of page