top of page
Perspectieven op het werk van Paul van Ostaijen
Perspectieven op het werk van Paul van Ostaijen

Thu, 27 Apr

|

Gent

Perspectieven op het werk van Paul van Ostaijen

Registration is closed
See other events

Tijd en Plaats

27 Apr 2023, 20:00 – 22:00

Gent, Koningstraat 18, 9000 Gent, Belgium

Over het evenement

Poëziecentrum, de KANTL en de uitgeverijen Pelckmans en Querido nodigen u graag uit op een avond in het kader van de nieuwe biografie van Matthijs de Ridder over Paul van Ostaijen, op donderdag 27 april om 20 uur in de Koninklijke  Academie  voor Nederlandse Taal en Letteren, Koningstraat 18, 9000 Gent.

In april verschijnt de langverwachte biografie van Paul van Ostaijen, geschreven door Matthijs de Ridder. Na de feestelijkheden in Antwerpen wordt in Gent de focus gelegd op de lezers en (bijna) fans van Paul van Ostaijen.

Openen doen we met wellicht de grootste fan, biograaf Matthijs de Ridder die in gesprek gaat met Lut Missinne, hoogleraar Nederlandse literatuur.

Vervolgens wordt vanuit verschillende invalshoeken het werk van Van Ostaijen toegelicht door: de biograaf, de vertaler, de leerkracht, de dichter en de uitgever.

Hoe kijken zij naar Paul van Ostaijen? Wat betekent hij voor hun werk? Waarom moeten we de Antwerpse dandy blijven lezen? De persoonlijke pleidooien komen van: Matthijs de Ridder, Murat Faruk Kolcu, Heidi Delaere, Gaea Schoeters en Julie Verhaert.

Deel dit evenement

bottom of page