De eeuw van Charlie Chaplin

De eeuw van Charlie Chaplin

Over twee weken is het zover, dan ligt De eeuw van Charlie Chaplin in de winkel! De cover heeft een nieuwe kleur gekregen en ziet er alvast veelbelovend uit. Ik ben bovendien erg blij dat de Duitse historicus Philipp Blom (o.a. The Vertigo Years) zo goed is geweest het boek te lezen (zijn moeder is Nederlands) en een prachtige quote te verzorgen voor het omslag:

Matthijs de Ridder neemt de plaats in van Chaplins camera en maakt zo de verbinding tussen het persoonlijke verhaal en de grote, collectieve geschiedenis. Meesterlijk geschreven en gedocumenteerd. Een immens leesplezier.

Na zo’n mooie aanbeveling kijk ik met nog meer plezier vooruit naar de volgende data:

Op 10 mei is de avant-première in Cinema Zuid, in Antwerpen.
Op 11 mei ligt het boek in de boekwinkel.
Op 17 mei wordt De eeuw van Charlie Chaplin gepresenteerd in Spui 25 in Amsterdam.
Op 23 mei verzorg ik een filmavond in Cinema Zed in Leuven.

Tot ziens op een van deze avonden!

3 responses to “De eeuw van Charlie Chaplin”

 1. Johan Dehollander says:

  Wordt De eeuw van C.C. vertaald in ‘t Engels?

 2. Hendrik Neel says:

  Beste auteur,

  Zelden lees ik een boek in één ruk uit.
  Met uw De eeuw van Charlie Chaplin kon ik evenwel niet anders.
  Even struikelde ik op p. 445 waar u de Duitsers een maand te laat de Sovjetunie laat binnen vallen, maar dat detail deed geen afbreuk aan het enorme leesgenot dat uw boek me verschafte.
  Ik ben het dan ook volledig eens met de recensent van Ons Erfdeel:
  ‘Ik wens De eeuw van Charlie Chaplin een Engelse vertaling en een trans-Atlantische verspreiding toe.’
  Mijn anderstalige kennissen – filmliefhebbers heb ik al zover gekregen dat ze er reikhalzend naar uitkijken.

  Nog een fijne dag en succes met uw volgende projecten.

  Hendrik Neel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *